Monthly Archive: November, 2014

Tips Memburu Cinta


Assalamualaikum  ^_^ Tanyalah pada mana-mana anak gadis, berapa kali mereka mahu bercinta. Pastinya jawapannya begini: “Kalau boleh nak bercinta sekali, kemudian terus kahwin dengan orang tu.” Saya tersenyum sinis mendengar jawapan itu. Indah… Continue reading

Tips Memilih Universiti Luar Negara


Assalamualaikum! ^_^ Ramai juga yang tanya saya tentang cara memilih universiti luar negara. “Akak, saya berminat sangat nak belajar di luar negara tapi tak tahu nak ambil bidang apa, di mana dan macam… Continue reading

Cinta F.A. ~Daun 2


Assalamualaikum. Alhamdulillah saya berjaya habiskan bacaan teliti novel ‘Panglima Awang’ untuk kajian saya. Dah habis baca, baru hati rasa lega dan tenang nak menulis di blog semula. Kalau tak, rasa bersalah pula buat… Continue reading

Tips Bangkit Semula Apabila Permohonan Biasiswa/Universiti Ditolak


Belajarlah falsafah ‘never give up’ daripada anak kecil yang baru belajar berjalan. Tidak kira berapa kali pun dia terjatuh, dia akan bangkit semula. Jika terluka, dia akan menangis sekejap. Kemudian dia akan bangkit… Continue reading